2011. december 12., hétfő

Táska kismadárral




A fesztiválidény előtt készült az első ilyen tipusú táska, egy gyerek kertésznadrágból. Annak volt egy kis gépihímzésű zsebe, az került a táska elejére. Ez a táska megrendelésre készült. A zsebet magam hímeztem, egy neten talált fotó alapján. Az eredeti képen a kismadár fázósan üldögélt egy tüskés ágon. A tüskék helyére virágrátétek kerültek, mégsem fázhat a madárka egy nyári táskán.





A zseb felvarrásnál általában bosszankodom, a sarkaknál mindig kilóg egy kicsit a behajtott rész. Most kipróbáltam a 45 fokos behajtást. Sokkal jobb lett. Pár fotóval bemutatom:
1- 45 fokban levasalom a sarok-részt.
2- Visszahajtom a ráhagyást és levasalom.
3- Gobmostűvel rögzítem a zsebet az anyagra.
4- Letűzöm a zsebet. (a tűtörés nem kötelező)












Ez a "most először" táska is lehetne: az első megrendelésem, először törtem tűt, először varrtam így fel zsebet, először sikerült a külső-, belső részt egyből jól összevarrni (eleje az elejéhez, minden a színén) és végül most először léptem kutyapiszokba fotózás közben. A közös udvar tartozéka a kutya, lusta gazdával. 









Pár éve szerettem meg az anyagtáskákat, mert utazáskor többet is vihetek magammal (kis helyen elférnek); bárhova letehetem,ha bepiszkolódik csak kimosom mosógépben és plasztikus, bármennyire is teletömöm, úgyis belefér a bicajkosárba.

1 megjegyzés:

  1. nagyon jora sikerult. :) tetszik a formaja s az anyaga s a temaja, egyszoval minden rajta.nm foltetlenul ilyen sorrendben, de mivel sorrend nelkul nm lehet dolgokat leirni, kenytelen voltam sorrendbe szedni. :P

    VálaszTörlés